مشکلات رایج تلویزیون روز به روز پیچیده تر می شوند؛ زیرا همواره امکانات جدیدتری به دستگاه ها افزوده می گردد. بعضی از اختلالاتی که در تلویزیون به وجود می آید، ناشی از تنظیمات نادرستی است که از جانب کاربر اعمال می شود. در چنین مواردی می توانید با دریافت راهنمایی از کارشناسان با تجربه نقص موجود را برطرف کنید.
اما رفع برخی مشکلات رایج تلویزیون نیاز به دانش بالا و تجارب فراوان دارد. در این موارد حتماً باید تعمیر تلویزیون را بر عهده کسانی بگذارید که دوره های آموزشی لازم را در این زمینه سپری کرده اند. در ادامه تعدادی از مهم ترین ایرادات رایج تلویزیون را تشریح خواهیم نمود.
مشکلات رایج تلویزیون کدام موارد هستند؟
آشنایی با ایرادات متداول انواع پنل ها می تواند بسیار مفید باشد؛ چون از تحمیل شدن هزینه اضافی به شما جلوگیری می کند. به همین دلیل در زیر به تعدادی از مشکلات رایج تلویزیون و چگونگی رفع آن ها اشاره می نماییم.
تصویر روی نمایشگر دیده نمی شود
عدم نمایش تصویر یکی از مشکلات رایج تلویزیون است که احتمالاً به دلیل وجود نقص در اتصالات به وجود می آید. در این حالت می توانید برای رفع مسئله مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- نخست تمام کابل ها را مورد بررسی قرار دهید و از سلامت آن ها اطمینان حاصل نمایید.
- سپس مطمئن شوید که هر یک از کابل ها به پورت مناسب متصل شده اند.
- در صورت نیاز به تعویض، کابل های HDMI را با نمونه جدید جایگزین کنید.
- راه حل بعدی این است که تنظیمات دستگاه را روی بالاترین پهنای باند قرار دهید. به این منظور تنظیمات HDMI Mode را بیابید و آن را روی یکی از آیتم های 1.4، 2.0 یا 2.1 بگذارید.
این مقاله را از دست ندهید : قابلیت HDR و نسخه های مختلف آن در تلویزیون
رنگ ها به درستی نشان داده نمی شوند
ممکن است هنگام تماشای فیلم محبوب خود احساس کنید که رنگ پوست شخصیت ها به صورت نرمال نشان داده نمی شود. در این حالت باید بالانس رنگ سفید را به حالت پیش فرض برگردانید. همچنین لازم است که دمای رنگ را روی یک میزان استاندارد تنظیم نمایید.
صفحه نمایش تاریک است
تاریکی نمایشگر نیز یکی از مشکلات رایج تلویزیون است. البته معمولاً تصاویر پنل های رده پایین به اندازه مدل های پرچم دار روشن و درخشان نیستند. با این حال ممکن است احساس کنید که میزان روشنایی صفحه نمایش دستگاه شما کاهش یافته است. برای رفع این ایراد وارد بخش تنظیمات دستگاه شوید و میزان Backlight را افزایش دهید.
این گزینه در برندهای سامسونگ و سونی ممکن است به شکل Brightness نشان داده شود. البته احتمال دارد در بعضی از تلویزیون ها هر دو گزینه وجود داشته باشند. در این مدل پنل ها تنظیمات Backlight باعث می شود نور پس زمینه نمایشگر بالاتر برود. در حالی که گزینه Brightness جهت تنظیمات مربوط به پردازش تصاویر در سیستم قرار داده شده است.
تصویر پرش دارد
قطعاً هنگام تماشای فیلم پرش تصویر را تجربه کرده اید. برای رفع این مسئله کافی است وارد تنظیمات دستگاه خود شوید و گزینه Motion Interpolation را غیر فعال سازید. با این کار نرخ فریم محتوا بالا می رود تا با نرخ به روز رسانی تلویزیون در یک سطح قرار گیرد. همچنین بهتر است یک منبع پخش متفاوت را انتخاب نمایید؛ برای مثال دستگاه دی وی دی خود را عوض کنید.
در حالت HDR تصاویر به خوبی نشان داده نمی شوند
یکی دیگر از مشکلات رایج تلویزیون این است که به هنگام تماشای محتوای تصویری HDR، تصاویر را به درستی نمی بینید. برای رفع مسئله ابتدا باید مطمئن شوید منبعی که تصاویر را پخش می کند، HDR است.
همچنین چک نمایید که تلویزیون شما قابلیت پخش فرمت مورد نظر را دارد یا خیر. برای مثال دستگاه های برند سونی و ال جی دارای قابلیت پشتیبانی از HDR10+ نیستند. برای اقدام بعدی باید تنظیمات تلویزیون را روی پهنای باند کم قرار دهید. زیرا محتوای HDR در پهنای باند پایین مانند HDMI 1.4 به خوبی نشان داده نمی شود.
بازی ها دارای لگ هستند
ممکن است سیستم گیمینگ خود را به تلویزیون اتصال دهید، سپس متوجه شوید که تصاویر لگ می زنند. خوشبختانه این مشکل آزار دهنده را می توانید به سادگی برطرف کنید. برای رفع این مسئله که از جمله مشکلات رایج تلویزیون به شمار می رود، یکی از راه کارهای زیر را انتخاب نمایید:
- هنگامی که تلویزیون روی حالت Game Mode تنظیم شده باشد، بازی ها لگ کمی خواهند داشت. بنابراین قبل از هر چیزی مطمئن شوید که دستگاه روی یکی از حالات Game Picture Mode یا Game Mode تنظیم شده است.
- راه حل دیگر این است که تلویزیون خود را یک بار خاموش و روشن کنید تا باگ های موجود از بین بروند. این باگ ها گاهی موجب می شوند که دستگاه نتواند روی حالت Game Mode قرار بگیرد.
قابلیت پشتیبانی از نرخ به روز رسانی متغیر عمل نمی کند
بسیاری از مواقع سیستم شما از نرخ به روز رسانی متغیر پشتیبانی نمی کند. بنابراین باید مراحل زیر را انجام دهید تا ایراد موجود رفع شود:
- نخست چک کنید که آیا کنسول بازی و تلویزیون شما دارای قابلیت پشتیبانی از فرمت VRR هستند یا خیر.
- سپس همه تنظیمات مربوط به Game Mode یا VRR را روی حالت فعال قرار دهید.
رنگ های سیاه به صورت خاکستری نمایش داده می شوند
از جمله مشکلات رایج تلویزیون این است رنگ های سیاه خاکستری به نظر می رسند. البته ناگفته نماند که در پنل های IPS LED رنگ مشکی همواره به صورت خاکستری نشان داده می شود. همچنین نمایشگرهای LED در مقایسه با OLED رنگ مشکی را روشن تر ارائه می دهند. در هر صورت برای رفع مسئله خاکستری نشان دادن رنگ سیاه کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا تنظیمات Brightness را در دستگاه خود به حالت پیش فرض برگردانید. در تلویزیون های برند سونی لازم است که تنظیمات Black level به حالت پیش فرض برگردانده شود.
- سپس اطمینان حاصل کنید که تنظیمات RGB در تلویزیون و منبع پخش تصویر با یکدیگر سازگار هستند.
- در گام بعدی گزینه Local Dimming را فعال سازید.
Chroma 4:4:4 به درستی نشان داده نمی شود
عدم نمایش صحیح Chroma 4:4:4 نیز یکی از چالش هایی است که کاربران با آن دست و پنجه نرم می کنند. برای رفع این موضوع که از جمله مشکلات رایج تلویزیون محسوب می شود، یکی از راه کارهای زیر را برگزینید:
- قبل از هر اقدامی نخست مطمئن شوید برای تلویزیون شما قابلیت پشتیبانی ازChroma 4:4:4 در نظر گرفته شده است.
- سپس تنظیمات پنل خود را روی حالت PC Mode بگذارید. البته برخی از تجهیزات مانند نمایشگرهای Roku بلافاصله پس از اتصال به پی سی، به طور اتوماتیک دستگاه را روی PC Mode قرار می دهند.
- به بخش Game Mode مراجعه کنید؛ زیرا Game Mode در بسیاری از مواقع همان تاثیر PC Mode را دارد.
- اقدام بعدی این است که در پی سی خود میزان رزولوشن یا نرخ فریم را کاهش دهید. از آنجا که Chroma 4:4:4 نیازمند پهنای باند بالا است، کم کردن این دو مورد می تواند به نمایش بهتر آن کمک کند.
آشنایی با مشکلات جدی تلویزیون
بعضی مواقع تلویزیون دچار مشکلات جدی می شود، به طوری که برطرف کردن آن کار افراد عادی نیست. در این موارد باید برای تعمیر دستگاه از تکنسین های کارکشته و حاذق درخواست کمک کنید. از جمله مشکلات رایج تلویزیون که مراجعه به نمایندگی تعمیرات را اجتناب ناپذیر می سازند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آبخوردگی پنل
در اثر نفوذ آب به پنل احتمالا بخش آی سی دچار سوختگی می شود. همچنین ممکن است که وسعت آسیب ها زیاد باشد، به گونه ای که خود نمایشگر نیز خراب گردد. در صورت بروز مشکل آبخوردگی باید بلافاصله سیستم را خاموش کنید و آن را از برق بکشید. سپس جهت تعمیر تلویزیون به نمایندگی های مجاز مراجعه نمایید.
شکستگی پنل
با توجه به این که نمایشگر تلویزیون های امروزی نازک و ظریف هستند، در اثر جابجایی نادرست یا هرگونه فشار دچار شکستگی می شوند. در این موارد کارشناسان دستگاه شما را بررسی کرده و در صورت وجود ترک یا شکستگی پنل را تعویض می کنند. صفحه نمایش تلویزیون گران ترین قسمت آن محسوب می شود. لذا کارشناسان نمایندگی شما را راهنمایی خواهند کرد که تعویض پنل به صرفه است یا این که باید اقدام به خرید یک تلویزیون جدید نمایید.
روشن شدن با تاخیر
یکی دیگر از مشکلات رایج تلویزیون این است که پس از فشار دادن کلید پاور تصاویر با تاخیر نشان داده می شوند. این ایراد معمولاً از ناحیه پاور است، لذا بنا به صلاح دید متخصصان این بخش تعمیر یا تعویض می گردد.
ظاهر شدن خطوط افقی و عمودی در تصویر
پنل تلویزیون ممکن است در اثر کارکرد طولانی مدت یا وارد شدن ضربات و فشار آسیب ببینند. در این حالت یک سری خطوط افقی و عمودی روی تصاویر ظاهر می شوند. در چنین شرایطی تکنسین های کاربلد جهت عیب یابی دستگاه، به آرامی قسمت هایی از نمایشگر را فشار می دهند. چنانچه خطوط جابجا شوند، پنل نیاز به تعویض دارد.
این مقاله را از دست ندهید : نصب vpn روی تلویزیون
قطع تصویر پس از چند ثانیه
گاهی اوقات پس از روشن شدن تلویزیون، تصویر بعد از گذشت چند ثانیه قطع می شود. در این مواقع به احتمال زیاد بک لایت تلویزیون صدمه دیده است. علاوه بر آن احتمال دارد برخی از لامپ های مجموعه بک لایت سوخته شده و نیاز به تعویض داشته باشند.
مشاهده نقاط سیاه، قرمز یا سفید در تصویر
معمولا نقاط سیاه رنگی که روی نمایشگر به وجود می آیند، تحت عنوان پیکسل سوختگی معروف هستند. پیکسل سوختگی که کیفیت تصویر را تحت تاثیر قرار می دهد، از جمله مشکلات رایج تلویزیون است. لکه های سفید و قرمز نیز به دلیل ایرادات در نور پنل ایجاد می شوند. در این مواقع باید بلافاصله برای رفع مشکل به تعمیرگاه های معتبر مراجعه کنید.
عدم پاسخ تلویزیون به ریموت
ممکن است متوجه شوید تلویزیون به ریموت کنترل پاسخ نمی دهد. در این شرایط مشکل می تواند از جانب ریموت یا برد دستگاه باشد. بنابراین باید وسیله خود را در اختیار شناسان حرفه ای قرار دهید تا عیب یابی و تعمیر آن را انجام دهند.
ایرادات رایج تلویزیون در ورودی ها
نقص هایی که در ورودی های دستگاه ایجاد می شوند، جزء ایرادات رایج تلویزیون هستند. در صورت قطع هر کدام از ورودی های مربوط به آنتن، فیش های صدا و تصویر، سوکت فلش و… تلویزیون نمی تواند با سایر دیوایس ها ارتباط برقرار کند.
این مشکلات ممکن است که به علت خرابی مین برد اتفاق بیفتند. مین برد معمولا به علت آب خوردگی، نوسانات جریان برق و وارد شدن ضربات آسیب می بیند. با توجه به تخصصی بودن فرآیند ترمیم این قطعه، حتماً باید از تعمیرکاران مجرب کمک بگیرید.