اشتراک گذاری

پرینتر جوهر جامد چیست؟

پرینتر ها انواع مختلفی دارند و جدای از برند و مدل، دسته بندی آن ها بر اساس قابلیت، کارایی، نوع عملکرد و … نیز انجام می شود. معروف ترین پرینتر های موجود در بازار انواع پرینتر های لیزری و پرینتر های جوهر افشان هستند. با این حال انواع دیگری هم وجود دارند که شاید کم تر نام آن ها را شنیده باشید. یکی از انواع پرینتر های موجود در بازار با نام جوهر جامد شناخته می شود.

پرینتر جوهر جامد یکی از انواع پرینتر های کاربردی موجود در بازار است که در زمینه های مختلفی کاربرد دارد. چاپگر های جوهر جامد نیز یک سری مشخصات و ویژگی های به خصوص دارد. اگر شما هم از کاربران پرینتر های مختلف هستید، می توانید در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد مشخصات و کاربرد پرینتر جوهر جامد بدانیم.

پرینتر جوهر جامد

پرینتر جوهر جامد چه مشخصاتی دارد؟

پرینتر های جوهر جامد همان طور که از آن ها هم می توان متوجه شد با جوهر های جامد کار می کنند. در واقع متریال مصرفی آن ها به جای تونر و پودر، جوهر جامد است. جوهر های جامد از موم تهیه می شوند. کارتریج هایی که در یک پرینتر جوهر جامد به کار می روند به جای تونر و پودر، از تکه های موم مانند جوهر جامد تشکیل شده اند و در زمانی که پروسه چاپ تایید و اجرا می شود.

هر یک از این تکه جوهر های جامد به نقطه ذوب خود نزدیک شده و آب می شوند و سپس روی برگه ها منتقل خواهند شد. به این ترتیب فرایند چاپ با جوهر جامد انجام می شود. نحوه عملکرد چاپگر های جوهر جامد و مشخصاتی که دارند به شدت شبیه پروسه چاپ offset است. زمانی که به صفحات چاپ شده توسط پرینتر های جوهر جامد نگاه کنید، متوجه حالت موم مانند صفحات خواهید شد.

تاریخچه عرضه و معرفی چاپگر های جوهر جامد در دنیا

به صورت دقیق فناوری جوهر جامد و پرینتر هایی که از این نوع کارتریج ها استفاده می کنند از سال 1986 معرفی شد. این جوهر های موم مانند به دلیل صرفه اقتصادی که داشتند و به دلیل هزینه کم تر شان برای چاپ نسبت به سایر موارد موجود، گزینه اصلی مصرف در صنعت چاپ بودند. اولین پرینتر جوهر جامد در سال 1991 ساخته و عرضه شد.

این پرینتر با استفاده از فناوری حرارتی کار می کرد و برای اولین برا در آن از آب برای پروسه چاپ استفاده نمی شد. در سال های بعد شرکت Xerox حق تولید شرکت اولیه را خریداری کرد و به این ترتیب می توان گفت فناوری ساخت چاپگر های جوهر جامد به شرکت Xerox تعلق دارد. پرینتر های شرکت زیراکس به عنوان یکی از برند های شناخته شده حال حاضر بازار است.

مزیت های پرینتر های جوهر جامد

از مهم ترین مزیت های یک پرینتر جوهر افشان می توان به درخشش و کیفیت بالای رنگ ها، خصوصا رنگ های نارنجی و زرد در چاپ های این نوع پرینتر اشاره کرد. به همین دلیل این پرینتر ها بیشتر توسط طراحان گرافیکی مورد استفاده قرار می گیرد. سطح براق، کیفیت بالا و درخشش بالای رنگ ها روی برگه های چاپ شده اصلی ترین مزیت های این نوع پرینتر است. این پرینتر ها به نسبت مقرون به صرفه تر بوده و کارتریج های آن ها به راحتی قابلیت بازیافت دارد.

برخلاف پرینتر های لیزری و جوهر افشان، در خصوص چاپگر های جوهر جامد اگر مدت زمانی از دستگاه استفاده نشود، جوهر های جامد درون کارتریج خشک نمی شود و به این ترتیب دوام و کارایی این نوع متریال بسیار بالا است و مانند سایر مدل های پرینتر لیزری و جوهر افشان دائما نیاز به شارژ کارتریج ندارد. قیمت متریال مصرفی آن ها نیز خصوصا در مقایسه با کیفیت و کارایی که دارند بسیار مقرون به صرفه است.

معایب پرینتر های جوهر جامد

در کنار مزیت های ذکر شده برای یک چاپگر های جوهر جامد، یک سری معایب نیز برای این دستگاه ها وجود دارد. اولین مورد این که برای چاپ در این پرینتر ها باید ابتدا تکه های موم گرم شوند و به این ترتیب شروع پروسه چاپ کمی زمان بر تر است، چرا که این پرینتر ها باید برای شروع مدتی گرم شوند و بعد از حرارت دیدن کارتریج، پروسه چاپ شروع می شود. به دلیل نحوه عملکرد دستگاه که از نوع حرارتی است، در زمان استفاده و چاپ صفحات نیز باید مدتی بین هر چاپ مکث کرد.

این شرایط دستگاه موجب می شود پرینتر های جوهر جامد برای کسانی که نیاز به سرعت عمل بالای دستگاه دارند گزینه مناسبی نباشد. در ادامه نیز دستگاه باید بعد از استفاده مدتی را صرف خنک شدن کند و به این ترتیب نمی توان تا خنک شدن پرینتر آن را جا به جا کرد. درست است که قیمت متریال مصرفی به نسبت مقرون به صرفه تر است، اما خود پرینتر معمولا گران تر از سایر مدل ها است و ایراد دیگر آن هم این است که روی همه کاغذ ها امکان چاپ و انتقال تصویر وجود ندارد.

آیا خرید چاپگر های جوهر جامد می تواند گزینه خوبی باشد؟

بعد از بررسی عملکرد، مشخصات و مزیت ها و معایب چاپگر های جوهر جامد سوال این جاست که آیا این نوع پرینتر می تواند گزینه خوبی برای خرید باشد و چه کسانی باید این پرینتر ها را خریداری کنند؟ این پرینتر ها برای کسانی که همیشه به چاپ های با کیفیت و درخشان رنگی نیاز دارند بهترین گزینه است.

خصوصا که از نظر هزینه مواد مصرفی و دوام آن به نسبت سایر پرینتر های رنگی بسیار مقرون به صرفه تر است و کیفیت مواد مصرفی مدت ها باقی می ماند. در نتیجه پرینتر جوهر جامد می تواند بهترین گزینه برای طراحان صنعتی و گرافیکی باشد. از طرفی به دلیل ماندگاری طولانی مدت متریال مصرفی دستگاه، این پرینتر ها می توانند بهترین گزینه برای مصارف خانگی باشند.

با این حال برای سازمان ها و اداراتی که مصرف بالایی دارند و به سرعت بالای چاپ و ظرفیت بالای پرینتر نیاز دارند، به نظر می رسد پرینتر های جوهر جامد بهترین گزینه نباشد. نکته مهم دیگر در خصوص انتخاب پرینتر های جوهر جامد مربوط به ماهیت زیست سازگار بودن این دستگاه هاست. این دستگاه ها تا میزان نود درصد ضایعات کم تری نسبت به سایر مدل ها تولید می کنند.

امتیاز شما به این نوشته

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩