زمانی به بیرون آوردن کارتریج از پرینتر نیاز دارید که درصدد شارژ یا تعویض این قطعه باشید. معمولا برندهای سازنده به کاربران توصیه می کنند پس از اتمام کارتریج اقدام به خریداری نمونه جدید نمایند. از آنجا که این کار برای ایرانیان هزینه بر است، می توانید از روش شارژ کارتریج استفاده کنید. در هر دوی این موارد نیاز به بیرون آوردن کارتریج از چاپگر خواهید داشت. به همین دلیل تصمیم داریم در ادامه نحوه انجام این کار را آموزش دهیم.
مراحل بیرون آوردن کارتریج از پرینتر
نحوه بیرون آوردن کارتریج از پرینتر با توجه به برند و مدل دستگاه شما اندکی متفاوت خواهد بود. به همین دلیل کارشناسان تعمیرات دستگاه کپی توصیه می کنند قبل از انجام کار دفترچه راهنمای چاپگر را به دقت مطالعه نمایید. در حالت کلی می توانید مطابق مراحل زیر عمل کنید تا کارتریج بدون هیچ گونه آسیبی از دستگاه جدا شود:
مرحله اول
نخست پرینتر را روشن نمایید. بسیاری از کاربران به غلط تصور می کنند برای دسترسی به کارتریج باید دستگاه خود را خاموش کنند؛ در صورتی که این طور نیست. پس از روشن کردن چاپگر درب آن را با احتیاط باز کنید. باز کردن درب نیز با توجه به مدل پرینتر شما متفاوت خواهد بود. در بعضی از برندها درب در قسمت بالایی قرار گرفته، در حالی که در برخی دیگر در بخش کناری یا پشتی پرینتر تعبیه شده است.
مرحله دوم
اکنون باید برای بیرون آوردن کارتریج از پرینتر محل قرارگیری آن را پیدا کنید. پرینترهای موجود در بازار از دو نوع جوهرافشان یا لیزری هستند. بنابراین امکان دارد کارتریج به کار رفته در آن ها از نوع جوهری یا تونری باشد.
پس از یافتن محل کارتریج قطعه را به دقت از جای خود خارج نمایید. در اینجا نیز بسته به مدل کارتریج ممکن است نیاز باشد آن را به سمت داخل فشار دهید. در بعضی از مدل ها هم تنها کافی است قطعه را به سمت بیرون بکشید. در برخی از چاپگرهای دیگر نیز بیرون آوردن کارتریج تنها از طریق جداسازی ضامن آن انجام می گیرد.
در این مقاله بخوانید : رفع مشکل پخش شدن کارتریج در پرینتر
مرحله سوم
حال اگر بخواهید کارتریج را عوض کنید، لازم است قطعه فعلی را دور بیندازید. سپس کارتریج جدید را از درون بسته بندی آن خارج نمایید و اندکی تکان دهید. با توجه به مدل کارتریج چسب بخش پشتی یا کناری آن را باز کنید و قطعه را در جایگاه مخصوص قرار دهید. نکته مهم این است که به هیچ وجه به قسمتی که چسب روی آن قرار داده شده، دست نزنید.
مرحله چهارم
ممکن است هدف شما از بیرون آوردن کارتریج از پرینتر شارژ کردن آن باشد. در چنین شرایطی هنگام خارج سازی قطعه دقت نمایید که قسمت پشتی یا کناری آن را لمس نکنید. زیرا از طریق این بخش است که کارتریج با دستگاه ارتباط برقرار می کند. می توانید به منظور محافظت از بخش کناری یا پشتی کارتریج روی آن یک تکه چسب قرار دهید.
حالا باید کارتریج را شارژ کنید. از آنجا که این کار تخصصی است حتما از کارشناسان مرکز تعمیرات دستگاه کپی کمک بگیرید. چون هرگونه خطا در زمینه شارژ می تواند صدمات جبران ناپذیری را به دستگاه شما وارد سازد. در چنین شرایطی مجبور می شوید هزینه زیادی را برای تعمیر پرینتر بپردازید. پس از اتمام شارژ لازم است چسب کارتریج را جدا کرده و آن را در جایگاه خود قرار دهید.
نکات مهم هنگام بیرون آوردن کارتریج از چاپگر
برای بیرون آوردن کارتریج از چاپگر ضروری است به نکات زیر توجه داشته باشید:
روشن کردن پرینتر
هنگام خارج کردن کارتریج حتماً دستگاه را روشن نمایید. البته این موضوع در برندها و مدل های مختلف چاپگر متفاوت خواهد بود. برای مثال در برخی از مدل ها نیاز است دستگاه خاموش باشد. در حالی که در بعضی دیگر تنها با یک مرتبه خاموش و روشن کردن پرینتر، کارتریج قابل جداسازی است.
اطلاع از نوع پرینتر
حتماً باید مراحل بیرون آوردن کارتریج از پرینتر را با توجه به نوع دستگاه خود انجام دهید. چنانچه از چاپگرهای لیزری استفاده می کنید، جهت خارج سازی کارتریج به راحتی می توانید محفظه مخصوص آن را از دستگاه بیرون بیاورید. در صورتی که در اکثر پرینترهای جوهر افشان باید ضامن را در جهت پایین نگه دارید تا قطعه از جایگاه خود خارج شود.