یکی از متداول ترین مشکلاتی که کاربران دستگاه های کپی با آن مواجه هستند، به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی است که دلیل آن هم ایجاد جریان الکتریسیته روی سطح کاغذ ها است. با کمک برخی از راهکار ها می توان این مشکل را برطرف کرد.
گاهی اوقات دستگاه های کپی درست کار نمی کنند و در میان حجم بالای کاری که با آن ها داریم، اختلالات ایجاد شده در کارکرد شان بسیار کلافه کننده است. در برخی مواقع ممکن است اختلال در عملکرد دستگاه نیاز به عیب یابی تخصصی و تعمیرات حرفه ای داشته باشد. در این خصوص می توانید به مقاله تعمیرات دستگاه کپی مراجعه کنید. در میان ایراداتی که هنگام کار با یک دستگاه کپی با آن مواجه می شویم، به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی یکی از رایج ترین مواردی است که با آن برخورد می کنیم.
نکته ای که در این بین حائز اهمیت است توجه داشتن به این موضوع است که این حالت تنها مختص یک برند به خصوص نیست و الزاما در مدل های ضعیف تر دیده نمی شود. در واقع مشکل چسبیدن کاغذ ها در ماشین کپی حالتی است که در طیف گسترده ای از مدل ها و برند های این دستگاه ها مشاهده می شود. بروز این حالت خصوصا زمانی که تعداد بالایی کاغذ برای کپی در دستگاه قرار داده می شود می تواند به شدت مشکل آفرین شود. در ادامه این مبحث می خواهیم دلایل بروز این حالت را بررسی کرده و راهکار هایی را برای رفع مشکل به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه فتوکپی به شما ارائه دهیم.
دلیل به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی پاناسونیک چیست؟
همان طور که می دانید، روند کار دستگاه های کپی با استفاده از یک جریان الکتریسته است. به همین دلیل نیز اصلی ترین دلیلی که کاغذ ها در دستگاه کپی شما به هم دیگر متصل شده و می چسبند، تشکیل شدن یک بار الکتریسیته ساکن روی سطح این کاغذ هایی است که به صورت دسته ای در دستگاه قرار گرفته است.
این جریان الکتریسیته ای که روی کاغذ های درون دستگاه ایجاد می شود، هم می تواند به دنبال تشکیل یک جریان منفی ( یعنی اضافه شدن الکترون ) باشد و هم در اثر ایجاد یک جریان مثبت الکتریکی ( یعنی کم شدن الکترون نسبت به پروتون ) به وجود بیاید.
این بار الکتریسیته ایجاد شده روی سطوح این کاغذ ها بیش تر در شرایطی رخ می دهد که کاغذ ها کاملا خشک باشند و هیچ گونه رطوبتی در محیط وجود نداشته باشد. همین خشکی بیش از حد می تواند این جریان را روی کاغذ ها ایجاد کرده و باعث به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی شود.
البته این را می توان به عنوان دلیل اصلی در نظر گرفت. گاهی اوقات اما خود دستگاه نیز دچار مشکلاتی شده و در روند عملکرد آن اختلال ایجاد می شود. معمولا در این مواقع مشکلاتی که در بخش کاغذ کش دستگاه کپی ایجاد می شود، موجب به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی می شود.
چسبیدن کاغذ ها در ماشین کپی چه مشکلاتی را به وجود می آورد؟
در مواردی که این اتفاق می افتد، کاربران دستگاه فتوکپی با دردسر مواجه می شوند. این حالت خصوصا در زمانی که مراجعه کننده زیاد است یا در چاپخانه های بزرگ می تواند مشکل آفرین باشد. در نظر بگیرید که حجم بسیار بالایی از کاغذ در دستگاه قرار داده شده است. در این حالت به دلیل به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی، دستگاه نمی تواند به درستی هر کاغذ را به عنوان یک برگه مجزا تشخیص دهد.
به این ترتیب دستگاه به کار برداشتن کاغذ و چاپ خود ادامه می دهد، در حالی که کاغذ های زیادی که به هم چسبیده اند را به عنوان یک برگه در نظر گرفته و در نهایت بعد از اتمام کار چاپگر، شاهد تعداد زیادی از کاغذ های سفید لا به لای دیگر کاغذ ها هستیم. این یعنی دوباره کاری و دردسر هایی که با آن همراه می شود.
چگونه می توان مشکل به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه فتوکپی را برطرف کرد؟
درست است که مواجه با این مشکل رایج است و اکثر افرادی که با دستگاه های چاپگر کار می کنند حداقل یک بار آن را تجربه کرده اند، اما با این حال اگر برخی راهکار ها را دنبال کنید، می توان از بروز این مشکل جلوگیری کنید. در ادامه به برخی از این راهکار ها که اکثرا بسیار ساده اند، اشاره می کنیم.
رفع مشکل به هم چسبیدن کاغذ ها با کمک دستگاه Paper Jogger
این دستگاه یک ابزار بسیار کاربردی است که می تواند برای رفع این مشکل بسیار کارامد باشد. با کمک دستگاه Paper Jogger می توان جریان الکتریسیته ای که روی سطح کاغذ ها ایجاد شده است را از بین برد و به این ترتیب مشکل به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی را حل کرد.
اما نکته ای که وجود دارد این است که خرید و استفاده از این دستگاه به دلیل قیمت بسیار بالایی که دارد برای همه افراد امکان پذیر نیست. حتی بهتر است اینطور بگوییم که خرید این دستگاه اصلا برای کاربران عادی دستگاه کپی ضرورتی ندارد. به همین دلیل این دستگاه را می توان یک گزینه عالی برای کاربران حرفه ای دستگاه های چاپ در نظر گرفت. خصوصا افرادی که در چاپخانه های بسیار بزرگ کار از دستگاه های کپی استفاده می کنند.
رفع خشکی محیط و کنترل رطوبت
همان طور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، می دانید که جریان الکتریسیته ای که روی سطح کاغذ ها ایجاد می شود و موجب چسبیدن کاغذ ها در ماشین کپی به هم می شود، بیش تر به دلیل افزایش بیش از حد خشکی هوا و کاهش رطوبت است.
این حالت را خصوصا در فصول سردی که از دستگاه های گرمایشی در محل استفاده می کنیم مشاهده می کنیم. به همین دلیل یک راهکار ساده برای رفع مشکل به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی، حفظ تعادل رطوبت محیط است، به نحوی که نه محیط زیاد خشک باشد و نه زیاد مرطوب شود.
استفاده از کاغذ های با کیفیت و رعایت اصول نگهداری آن ها
در بسیاری از موارد ممکن است کاغذ های نامرغوبی که خریداری می کنید، خود عامل اصلی برای بروز این مشکل باشد. به همین دلیل بهتر است تا جای ممکن از کاغذ های با کیفیت بالا برای چاپ و کپی های خود استفاده کنید. از طرفی نیز کاغذ های خود را به صورت اصولی و درست نگهداری کنید تا رطوبت زیاد موجب به هم چسبیدن آن ها قبل از استفاده نشود. چرا که گاهی اوقات به هم چسبیدن کاغذ ها قبل از قرار گرفتن آن ها در دستگاه کپی و به دلیل نگهداری نامناسب آن ها رخ می دهد.
می توانید از دستگاه های ضد الکتریسیته استفاده کنید
برای این که مشکل به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی را برطرف کنید، بهترین راه از بین بردن دلیل بروز مشکل است. به همین دلیل یکی از توصیه هایی که در این خصوص وجود دارد، استفاده کردن از دستگاه های ضد الکتریسیته است که با کاربرد آن ها الکتریسیته ساکن روی کاغذ ها از بین می رود. این ابزار ها انواع مختلفی دارند و می توان تخلیه کننده های الکترونیکی را یکی از آن ها دانست. همچنین تجهیزات یون سازی نیز وجود دارند که در کل این ابزار ها از میزان بار الکتریکی می کاهند.
نتیجه گیری
در نهایت در نظر داشته باشید این حالت ممکن است باز هم برای شما اتفاق بیافتد. اما می توانید با رعایت موارد اشاره شده در بالا تا جای ممکن از بروز مشکل به هم چسبیدن کاغذ ها در دستگاه کپی جلوگیری کنید. اما با این حال در کل بهتر است از قرار دادن و نگهداری حجم بالای کاغذ در دستگاه کپی، آن هم زمانی که به آن نیاز ندارید، خودداری کنید. به علاوه در کل کاغذ های خود در محیط های خیلی خشک یا خیلی مرطوب نیز نگه ندارید تا مانع از چسبیدن کاغذ ها در ماشین کپی شوید.