در برخی از مواقع به دلایل مختلفی از جمله نیاز به پاک کردن حافظه دستگاه یا رفع مشکلات نرم افزاری پرینتر، نیاز به ریست پرینتر اچ پی وجود دارد. برای انجام این کار، می توان از روش ریست فکتوری یا روش هارد ریست استفاده کرد.
اچ پی یکی از برند های شناخته شده در زمینه تولید محصولات مختلفی همچون انواع لپ تاپ و پرینتر است. چاپگر های برند اچ پی از جمله شناخته شده ترین و با کیفیت ترین انواع چاپگر هایی است که در بازار وجود دارند. این پرینتر ها درست مانند دیگر دستگاه های الکترونیکی در مواقعی نیاز به سرویس شدن و حتی تعمیر شدن دارند. برای مثال ممکن است نیاز به تعمیر برخی از قطعات مانند تعمیر برد پرینتر وجود داشته باشد.
اما در مواردی شما می خواهید به هر دلیلی حافظه دستگاه خود را پاک کنید یا این که برای رفع برخی مشکلات دستگاه، نیاز به ریست پرینتر اچ پی خود را دارید. در این مواقع با انجام برخی راهکار ها، دستگاه پرینتر شما به تنظیمات اولیه خود بر می گردد و تمامی اطلاعاتی که در حافظه آن ذخیره شده است کاملا پاک می شود. اما چرا و چگونه باید فرایند ریست کردن چاپگر اچ پی را انجام داد؟ در ادامه در خصوص نحوه بازگردنی تنظیمات پرینتر اچ پی اطلاعاتی را برای شما ارائه خواهیم داد تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.
ریست کردن دستگاه پرینت اچ پی به چه معناست؟
زمانی که می گوییم دستگاه پرینت اچ پی نیاز به ریست دارد و آن را ریست می کنیم، در واقع پرینتر را کاملا به تنظیمات کارخانه یا همان تنطیمات اولیه خود بر می گردانیم. درست مانند زمانی که گوشی موبایل یا تبلت خود را ریست فکتوری می کنیم، در این حالت نیز به صورت کامل اطلاعات حافظه پرینتر پاک خواهد شد و همه چیز به حالت اولیه باز می گردد.
نکته ای که باید در خصوص ریست پرینتر اچ پی در نظر داشته باشید این است که با انجام این کار کلیه داده ها و دستور های دستگاه پاک می شود. برای مثال ارتباط با شبکه ای که در پرینتر خود تنظیم کرده اید کاملا پاک شده و ارتباط قطع می شود. از طرفی تنظیماتی که در خصوص سایز کاغذ، میزان بزرگ نمایی اسکنر، تنظیمات آی پی و کیفیت و رنگ چاپ انجام داده اید نیز همگی پاک می شود و دوباره نیاز به تنظیم مجدد خواهد داشت.
چرا نیاز به ریست پرینتر اچ پی وجود دارد؟
به دلایل بسیار زیادی شما نیاز به ریست کردن چاپگر اچ پی خود را دارید. برای مثال در مواقعی ممکن است بخواهید دستگاه خود را به فرد دیگری بفروشید. در این حالت قطعا تمایل ندارید تا تمامی مستنداتی که در حافظه پرینتر شما موجود است، در دسترس افراد دیگری قرار بگیرند. از طرفی نیز ممکن است حافظه دستگاه بیش از حد پر شده باشد و به پاک کردن آن نیاز باشد. در این خصوص می توانید به مقاله پاک کردن حافظه پرینتر اچ پی مراجعه کنید.
یک حالت دیگر زمانی است که به هر دلیلی اختلالات و مشکلات نرم افزاری مختلفی در پرینتر اچ پی ایجاد می شود. این مشکلات نرم افزاری مختلف می تواند به هر دلیلی رخ دهد. برای نمونه، ممکن است سیستم شما ویروسی شده باشد و در نتیجه عملکرد چاپگر با مشکلاتی مواجه شود. در این حالت نیز شما به ریست پرینتر اچ پی نیاز دارید.
و در نهایت هر گونه خطا و ایرادی که در عملکرد دستگاه مشاهده می کنید ممکن است با ریست کردن چاپگر اچ پی برطرف شود. خصوصا که این ایرادات موجب کندی عملکرد دستگاه و کاهش کارایی آن شوند. با ریست کردن و بازگردانی تنظیمات پرینتر اچ پی به حالت اولیه، می توان برخی از ایرادات و اختلالات ایجاد شده را برطرف کرد.
نحوه بازگردانی تنظیمات پرینتر اچ چی چگونه است؟
برای توضیح دقیق این فرایند اول از همه باید نوع و مدل دستگاه خود را تعیین کنید. در واقع انجام فرایند ریست دستگاه پرینت در بین مدل های متفاوت پرینتر های اچ پی متفاوت است. اما با این حال یک روش متداول وجود دارد که به صورت معمول اجرای آن برای اکثر مدل های پرینتر برند اچ پی جواب می دهد و فرایند ریست پرینتر اچ پی شما انجام می شود. به این روش ساده، روش ریست فکتوری یا بازگشت به تنظیمات کارخانه می گویند.
بیشتر بخوانید: HP ePrint چیست ؟
مراحل ریست پرینتر اچ پی از طریق ریست فکتوری به چه صورت است؟
انجام فرایند ریست کردن چاپگر اچ پی از این طریق بسیار ساده است و در اکثر موارد برای مدل های مختلف پرینتر های اچ پی نتیجه بخش است. برای انجام این کار تنها کافی است در صفحه برنامه پرینتر اچ پی خود، قسمت تنظیمات را باز کنید. در ادامه باید به قسمت سرویس های پرینتر یا همان Printer Services مراجعه کنید.
برای تکمیل فرایند ریست پرینتر اچ چی خود در این قسمت روی گزینه ریست فکتوری یا بازگشت به پیش فرض کارخانه کلیک کنید. در نهایت با موافقت اتمام و تکمیل فرایند ریست شدن دستگاه، کار ریست کردن دستگاه پرینت شما به اتمام می رسد.
ریست کردن پرینتر اچ چی از طریق فرایند هارد ریست
همان طور که گفته شد، فرایند ریست فکتوری که در بالا توضیح داده شد معمولا برای تمامی مدل های پرینتر اچ پی جواب می دهد. با این حال در برخی مواقع مشکل اساسی تر است و کلا دستگاه پرینتر توسط سیستم خوانده نشده و بالا نمی آید یا این که دستگاه پرینتر فاقد صفحه نمایش جهت مشاهده اطلاعات دستگاه است. در این حالت راهکار دیگری برای ریست پرینتر اچ پی و رفع مشکلات موجود توصیه می شود.
راه حل دیگری که در این مواقع پیشنهاد می شود، استفاده از روش هارد ریست است. این روش در بیش تر موارد برای آن دسته از پرینتر هایی به کار می رود که فاقد صفحه نمایش هستند. با این حال برای مواقعی که مشکل پرینتر با روش ریست فکتوری قابل حل نیست نیز کاربرد دارد. در ادامه مراحل انجام این فرایند را مشاهده می کنید.
آموزش ریست کردن پرینتر را از این قسمت بخوانید.
مراحل ریست کردن چاپگر اچ پی به روش هارد ریست به چه صورت است؟
برای این کار در قدم اول باید کاملا دستگاه را از برق کشیده و خاموش کرد. بعد از خاموش کردن دستگاه به مدت سی ثانیه صبر کنید و دستگاه را خاموش نگه دارید. حال مجدد دستگاه را به برق وصل کرده و آن را روشن کنید.
در این مرحله برای تکمیل فرایند ریست پرینتر اچ پی به روش هارد ریست، باید روی دکمه OK یا Resume به مدت 20 ثانیه فشار دهید. در این حالت باید چراغ های پرینتر شروع به چشمک زدن کنند. با این کار دستگاه در ادامه فرایند ریست شدن را ادامه می دهد تا به صورت کامل پرینتر به تنظیمات کارخانه بازگردد. در این مرحله و تا اتمام فرایند ریست شدن دستگاه به هیچ عنوان نباید جریان برق دستگاه را قطع کنید. این کار ممکن است به پرینتر آسیب وارد کند.
برای ریست کردن دستگاه پرینت اچ پی دارای صفحه نمایش لمسی چه باید کرد؟
برخی از مدل های جدید تر پرینتر های اچ پی دارای یک نمایشگر لمسی هستند. در خصوص این مدل ها باید گفت که فرایند ریست پرینتر اچ پی در آن ها با روش های قبلی تفاوت دارد. در نتیجه اگر دستگاه پرینتر اچ پی شما از نوع لمسی است باید مسیر زیر را برای بازگردانی تنظیمات پرینتر اچ پی طی کنید:
اول از همه باید دستگاه پرینتر خود را از برق بکشید و آن را خاموش کنید. مانند روش هارد ریست برای مدل های بدون صفحه نمایش باز هم باید به مدت 30 ثانیه دستگاه را خاموش نگه دارید. در ادامه که دستگاه پرینتر خود را روشن می کنید، باید روی نمایشگر لمسی پرینتر در قسمت سمت راست، انگشت خود را قرار دهید. برای مدت 20 ثانیه در طول بوت شدن دستگاه، انگشت خود را نگه دارید.
در ادامه زمانی که عبارت Permanent Storage init را روی صفحه نمایش پرینتر مشاهده کردید، می توانید انگشت خود را بردارید. حال دستگاه پرینتر شما برای تکمیل فرایند ریست شدن خود، خاموش و روشن می شود. با انجام و تکمیل این کار، شما فرایند ریست پرینتر اچ پی دارای نمایشگر لمسی خود را با موفقیت انجام داده اید و اکنون پرینتر شما به تنظیمات کارخانه بارگشته است.
آیا بازگردانی تنظیمات پرینتر اچ پی راه حل قطعی است؟
در نظر داشته باشید که ریست پرینتر hp همیشه نمی تواند مشکلات ایجاد شده در عملکرد دستگاه پرینت شما را برطرف کند. در نتیجه گاهی اوقات حتی با وجود انجام این کار، مشکلات پرینتر پا بر جا است. در نتیجه شاید پرینتر اچ پی شما نیاز به تعمیرات اساسی تری داشته باشد. به همین جهت باید دستگاه پرینتر خود را به دست تعمیرکاران حرفه ای و مجرب بسپارید تا با عیب یابی دقیق دستگاه، مشکلات آن را برطرف کنند. افراد متخصص در مرکز تعمیرات تخصصی می توانند در این زمینه بهترین و سریع ترین خدمات را به شما ارائه دهند.