اشتراک گذاری

آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان

کارتریج از مهم‎ترین بخش‌های تشکیل دهنده دستگاه پرینتر و یا چاپگر است. آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان، یکی از آموزش‎های ضروری در زمینه کار با دستگاه پرینتر دارای کارتریج جوهری بوده و کیفیت چاپ شما را افزایش خواهد داد. تا چندین سال گذشته، تنها راه تمدید و تامین مجدد مواد مصرفی داخل کارتریج‎ها، تعویض این قطعه و استفاده از یک کارتریج جدید بود؛ اما امروزه تولید کیت‎های جدید شارژ کارتریج، این مشکل را برطرف نموده و یک روش پرطرفدار محسوب می‎گردد. در این مقاله به آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان می‎پردازیم. سعی شده تا در این مقاله پاسخگوی سوالات رایج شما در این زمینه باشیم. با ما همراه باشید.

کارتریج چیست و چگونه کار میکند؟

کارتریج، قطعه‎ای مهم و قابل شارژ در ساختار دستگاه پرینتر است که مواد مصرفی جهت انجام فرآیند چاپ را در خود جای داده و بسته به مدل دستگاه چاپگر، به دو شکل کارتریج جوهرافشان و کارتریج لیزری در بازار موجود می‎باشد. با وجود این که امروزه بیشتر کارتریج‌های مورد استفاده، از نوع لیزری هستند؛ اما همچنان انواع جوهرافشان این وسیله طرفداران خود را داشته و وسیله‎ای پرمصرف به شمار می‌آید. کارتریج جوهرافشان به صورت پاششی عمل نموده و از طریق سیستم ترمال عمل چاپ را انجام میدهد. در ادامه با فرایند آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان همراه هستیم.

شارژ کردن کارتریج به چه معناست؟

همانطور که پیش‎تر نیز گفته شد، کارتریج محفظه دربرگیرنده مواد مصرفی دستگاه چاپگر می‎باشد که پس از مدت‌ها و بسته به میزان مصرف کاربر از دستگاه پرینتر، خالی از مواد مصرفی مانند جوهر شده و چاپی بی‌کیفیت، رنگ پریده و نامطلوب به دنبال خواهد داشت. تامین مجدد مواد مصرفی داخل کارتریج، مانند جوهر را اصطلاحا شارژ کارتریج می‌نامند. یکی از روش‌های شارژ و نوسازی کارتریج جوهرافشان، تعویض قطعه قدیمی با کارتریج جدید در مدل‌های گوناگون است. این کار احتیاج به پرداخت هزینه‌های بسیار زیادی داشته و در مکان‌های پر مصرف، از روش‌های غیرقابل استفاده محسوب می‌گردد.

شما با آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان از پرداخت هزینه‌های بسیار زیاد تعویض کارتریج پرینتر ممانعت نموده و روشی مناسب، مقرون به صرفه و آسان جهت تامین مواد مصرفی داخل کارتریج به را یاد می‎گیرید. با یادگیری این روش، به سادگی می‌توان جوهر کارتریج را بروزرسانی نموده و از پرداخت هزینه‌های اضافی و غیر ضروری اجتناب نمود.

مراحل آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان

در این قسمت از مقاله سعی بر آن شده است تا به آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان به صورت مرحله به مرحله پرداخته شود.

مرحله اول شارژ کارتریج

  1. نخستین مرحله از آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان ، شامل خرید کیت جوهر مخصوص کارتریج جوهرافشان مطابق با مدل دستگاه پرینتر، از مراکز خرید معتبر می‎شود.
  2. برای شروع کار حتما از دستکش محکم استفاده نموده و مانع از تماس جوهر با پوست دست خود شوید ( در برخی موارد این جوهر منجر به ایجاد حساسیتهای پوستی مانند خارش، سوزش، سرخی و التهاب خواهد شد).
  3. کارتریج را از دستگاه پرینتر به آرامی جدا نموده و درب پرینتر را حتما ببینید.
  4. توصیه می‎شود یک دستمال کاغذی و یا پارچه‎ای محکم و یا یک پوشش پلاستیکی را زیر کارتریج قرار دهید.

نکته: دستورالعمل مربوط به استفاده از جوهر‌ها متناسب با مدل هر پرینتر متفاوت بوده و به شکل بروشور و یا دفترچه راهنما در داخل کیت تعبیه شده است. در ادامه آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان، یک روش عمومی و کلی به منظور تعویض جوهر کارتریج آموزش داده خواهد شد.

مرحله دوم شارژ کارتریج

  1. در این مرحله، احتیاج به پیدا کردن سوراخ‌های موجود در سطح کارتریج و باز کردن یک و یا تعدادی از سوراخ‌ها است. توصیه می‌شود برای انجام این کار بسیار محتاط بوده و با دقت فراوان با استفاده از تصویر راهنما در جعبه کارتریج و یا در صورت عدم دسترسی به آن، با استفاده از لمس آرام انگشتان دست با سطح بدنه کارتریج، آنها را پیدا نمایید.

نکته: تعداد سوراخ‌های موجود در سطح کارتریج با توجه به مدل دستگاه‌های چاپگر از یک عدد تا چند عدد متفاوت می‌باشد. برای شارژ کردن برخی از مدل‌های کارتریج، تنها به یکی از این سوراخ‌ها نیاز بوده که از پوشش اسفنجی سبکی در اطراف خود برخوردار است. با مطالعه بروشور موجود در هر کیت می‎توانید به راحتی آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان را فرا بگیرید.

  1. پوشش سوراخ اصلی و یا سوراخ‌ها را با استفاده از یک جسم تیز، سوزن و یا چاقو به آرامی و بدون آسیب به سطح کارتریج کنار زده و مرحله اصلی شارژ کردن را آغاز نمایید.
  2. در این قسمت نوبت امتحان کردن رنگ جوهر در سوراخ‌ها است. برای این کار از خلال دندان استفاده نموده و از وجود هر رنگ در سوراخ مخصوص خود مطلع شوید. توصیه می‌شود این مرحله را با دقت انجام داده و مراقب جابجایی ناصحیح رنگ‌ها باشید.
  3. به تعداد رنگ‎های موجود در هر کیت، یک عدد سرنگ برداشته و و دو سوم سرنگ را از رنگ پر نمایید.

مرحله سوم شارژ کاتریج جوهرافشان

  1. سرنگ را تا انتها در سوراخ فرو برده و به آرامی رنگ را تزریق نمایید.

نکته: در تخلیه صحیح رنگ مطمئن، مراقب هواگیری سوراخ کارتریج باشید. جهت پیشگیری از این اتفاق، تزریق رنگ را از زیر پوشش اسفنجی دور سوراخ انجام دهید.

  1. تزریق رنگ را تا جایی ادامه دهید که یک بخش کوچکی از سر سوراخ خالی مانده و رنگ جوهر بیرون نریزد. در صورت بیرون ریختن رنگ، مقداری از آن را به وسیله سرنگ بیرون بکشید.
  2. از پرشدن صحیح کارتریج اطمینان حاصل نمایید. برای این کار، کارتریج را روی دستمال قرار داده و پس از ایجاد لکه و یا ردی از رنگ در سطح کاغذ، از کار خود مطمئن شوید.

چطور مانع از خروج رنگ شویم

از دو طریق می‌توان سوراخ‌های کارتریج را مسدود و از خروج رنگ پیشگیری نمود:

  • با استفاده از پوشش تعبیه شده در بسته کیت جوهر
  • با استفاده از یک تکه چسب نواری محکم

در ادامه فرایند آموزش شارژ کارتریج جوهرافشان باید بیاموزید که:

  1. تمام رنگ‌های موجود در کیت را در سوراخ مناسب خود، با روش‌های ذکر شده پر کرده و درب سوراخ‌ها را مسدود نمایید.
  2. کارتریج شارژ شده را در سطح دستمال تمیزی قرار داده و در صورت مشاهده لکه های رنگی، از عملکرد صحیح رنگ‎ها در این قطعه اطمینان حاصل نمایید. (همچنین در صورت مشاهده لکه های رنگی می توانید مطلب آموزش از بین بردن نقاط کثیف پرینتر را مطالعه کنید)
  3. کارتریج شارژ شده و بدون نشتی را در جای مناسب خود در دستگاه پرینتر قرار دهید.
  4. در آخر، پس از نصب کارتریج در جای مناسب خود، بلافاصله دستگاه پرینتر را امتحان نموده و در صورت مشاهده هرگونه مشکل چاپی، کارتریج را خارج نموده و نکات مهم ذکر شده را مجددا بررسی نمایید.

 

امتیاز شما به این نوشته

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩