اسکنر عنبیه یکی از دقیق ترین و قوی ترین روش های تشخیص هویتیست که تا کنون بشر به آن دست یافته است. به نظر میرسد استفاده از این فناوری برای بالا بردن امینت و جلوگیری از جعل هویت در حال افزایش است. دقت این اسکنر به واسطه ی شناسایی کامل الگوهای عنبیه ی چشم انسان حاصل شده است. لازم به ذکر است که این الگو ها در هیچ دو چشمی با هم مطابق نیستند، حتی در افراد دو قلو.
از دیگر نکاتی که جالب توجه است، تفاوت این الگوها در چشم چپ و راست انسان است که این اسکنر قادر به تشخیص آن نیز هست. اسکنر مذکور را میتوان در گروه فناوری های زیست سنجشی جای داد. Iris scanning از یک دوربین دیجیتال مجهز به امواج مادون قرمز ساخته شده است. این امواج برای برای تصویربرداری از الگوهای پیچیدهی عنبیه مورد استفاده قرار میگیرند. چرا که این خطوط از رنگ های مختلفی تشکیل شده اند که بدون چشم غیر مسلح به تجهیزات ویژه، قادر به دیده شده نیستند. علاوه بر این دوربین، حسگر برای انطباق، نیاز به یک موتور دارد که نرم افزار Matching Engine ، آن را به انجام میرساند. در اصل کاربرد این نرم افزار به رمزگشایی تصویر دربردارندهی اطلاعات عنبیه و مطابقت آن با نمونهی ذخیرهشده، مربوط میشود.
اسکنر عنبیه در گوشی موبایل
این فناوری جذاب اگر چه امروزه به صورت محدود در بعضی از گوشی های موبایل قرار گرفته است، اما به نظر میرسد به زودی شاهد رشد و گسترش این فناوری در اسمارت فون های بیشتری باشیم. از شناخته شده ترین گوشی هایی که به چنین حسگری مجهز شده اند، میتوان به گلکسی نوت 7 و لومیا 950 و 950 ایکس ال، اشاره نمود. رشد و گسترش استفاده از این تکنولوژی در حالی بر سر زبان ها افتاده است که کارایی حسگر اثر انگشت کاملا در گوشی های هوشمند امروزی جا افتاده است. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این بخش به بررسی اصلی ترین نکات در خصوص این اسکنر و نحوه ی ساز و کار آن بپردازیم و از شما دعوت میکنیم تا انتهای این بخش همراه ما باشید.
تاریخچه ی اسکنر عنبیه
برای نخستین بار در سال 1990 الگوریتم اسکنر عنبیه به عرصه ی تجارت پا گذاشت. این فناوری تنها شش سال بعد در زندان های امنیتی برای تشخیص هویت زندانیان مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1999 نیز خودپردازهای شهر هیوستون در آمریکا به این اسکنر مجهز شدند. پس از آن، تکنولوژی مذکور در چندین فرودگاه در کشورهای مختلف، مورد استفاده قرار گرفت. اولین گوشی هوشمندی که از این اسکنر برای تشخیص هویت استفاده نمود، فوجیتسو ان ایکس اف- ۰۴ جی بود که در سال 2010 و به محض ورود به بازار، توجهات بسیاری را به خود معطوف ساخت.
از عملکرد و ساختار اسکنر عنبیه چه میدانیم ؟
همانطور که گفته شد، اسکنر عنبیه برای تشخیص و تطبیق بدون خطای خود به یک دوربین دیجیتال مجهز است که از امواج مادون قرمز و معمولی برای تصویر برداری استفاده میکند. این دوربین قدرتمند در زمانی کوتاه، تصویری با وضوح بسیار بالا از چشم انسان بر میدارد. البته عنبیه باید در جای مناسبی قرار گیرد تا دوربین درست روی آن فوکوس کند. این اسکنر از الگوهای تشخیصی برای اسکن الگوهای عنبیه و مطابقت آن ها با نمونه های ذخیره شده در پایگاه داده های خود، استفاده میکند.
نمایندگی تعمیرات کونیکا مینولتا، یکی از تخصصی ترین مراکز ارائه ی سرویس های عیب یابی و تعمیرات در سطح کشور است. خدمات این مجموعه، شامل پشتیبانی قوی در حوزه های مختلف میشود و به کلیه ی محصولات و تجهیزات این برند اختصاص یافته است. نمایندگی مجاز تعمیرات کونیکا مینولتا با تکیه بر تخصص، مهارت، امکانات و تجهیزات به روزی که در اختیار دارد، توانسته است در تمام سال های فعالیت خود، رضایت و اعتماد کاربران و متقاضیان عزیز را فراهم آورد. این مجموعه هم اکنون در شعب مخلتفی در تهران، کرج و سایر شهرستان ها به فعالیت میپردازد و برای کلیه ی سرویس ها و خدمات خود گارانتی معتبر در نظر گرفته است.