اشتراک گذاری

فرایند الکتروفتوگرافی

فرایند الکتروفتوگرافی یا زیروگرافی روشی برای فتوکپی خشک است که بوسیله ی چستر کارلسون (Chester Carlson) در سال ۱۹۳۸ابداع شد . در این حالت از مایع شیمیایی به هیچ وجه استفاده نمی‌شود. قبل تر از چستر کارلسون در سال ۱۷۷۸ جرج کریستوف لیختنبرگ یک روش چاپ الکتروستاتیکی ابداع نموده بوداما کارلسون این حالت چاپ را با عکاسی درهم آمیخت.

روش ابتدایی کارلسون زمان بر و طاقت فرسا بود زیرا چندین مرحله این روش بصورت دستی و با ورقهای مسطح انجام می گرفت. اما حدود ۱۸ سال بعد با پی بردن به این نکته کلیدی که بجای ورق‌های مسطح بایستی از استوانه فلزی با روکش سلنیوم بهره برد این روش بشکل خودکار انجام گرفت. این تکامل سبب شد تولید نخستین دستگاه فتوکپی خودکار به نام زیراکس ۹۱۴ در سال ۱۹۶۰ توسط شرکت هالویید-زیراکس انجام شد. زیروگرافی در بیشتر دستگاه‌های کپی و چاپگرهای لیزری و LED کاربرد اساسی دارد.

فرایند الکتروفتوگرافی

مراحل فرایند الکتروفتوگرافی

در فرایند الکتروفتوگرافی استوانه فلزی را در نظر بگیرید که با روکش سلنیوم غیرمتبلور پوشش داده شده باشد.

  •  بارگیری

یک بارالکتریسیته ساکن (۶۰۰ ولت یا بیشتر) بطور منظم برروی غلتک توزیع می شود.

  • نوردهی

در فرایند الکتروفتوگرافی  برگه ای که بایستی کپی شود بوسیله ی یک منبع نوری شفاف نوردهی شده و از روی صفحه تخت عدسی گذر میکند و یا عدسی و منبع بصورت متحرک سطح برگه که در جای خود ثابت است را می پوشاند. سرعت حرکت کاغذ یا لنز با حرکت سطح غلتک همگام است. در این حالت بخشی از غلتک که متناظر عکس یا نوشته برسطح برگه است نورانی نمی‌شود. بارالکتریکی که بعد از این نوردهی برروی غلتک باقی می ماند یک تصویر ناپیدا از تصاویر بروی برگه اما به حالت قرینه می باشد.

  • تونرریزی

ذرات تونر حساس به بار الکتریکی بر روی سطح غلتک توزیع می گردند و در قسمت‌هایی از غلتک که نوردهی نشده است و دارای بارالکتریکی هستند قرار می گیرند. این قسمت‌ها در واقع بخش‌های متناظری از برگه هستند که دارای تصویر یا نوشته بوده است.

  • انتقال

برگه سفید از بین غلتک و کرونا عبور می کند در حالی که قطبیت مخالف بار تونر داراست. تصویر روی تونر تحت فشار و کشش الکتریکی به کاغذ انتقال پیدا میکند.

  • جداسازی

بارالکتریکی کاغذ توسط یک کرونای دیگر خنثی می شود. این عمل اساسا  بلافاصله پس از عبور از کرونای اول انجام می شود تا کاغذ آرام آرام و نه یکباره خنثی شود . در نتیجه کاغذ از یک سمت از روی غلتک بلند می شود.

  • تثبیت یا پختن

در فرایند الکتروفتوگرافی تصویر تونری روی کاغذ بطور پایدار بروی آن تثبیت می شود . برای این کار کاغذ تحت فشار و حرارت (نورد داغ) قرار می گیرد یا توسط فرایند تابشی پخته می شود.

  • پاکسازی

سطح غلتک که در مرحله جداسازی تخلیه الکتریکی شده است، با تابش نور کاملاً از تونرهای باردار خالی شده و بوسیله یک فرچه گردان یا یک تیغه پاکسازی می شود تا ذرات تونری که که از مرحله قبل هنوز روی آن باقی‌مانده اند جمع آوری شوند.

لینک های مرتبط : مرکز تعمیرات کپی / مرکز سخت افزار ایران / مرکز تعمیرات copy / مرکز تعمیر copy / مرکز تعمیر کپی / برندهای دستگاه کپی / برندهای دستگاه copy / فرایند Electrophotography / فناوری صنعت کپی فناوری صنعت

امتیاز شما به این نوشته

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩